Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Αλλαξε χέρια το θρυλικό σπίτι στο Πόρτο Υδρα

Άλλαξε χέρια το θρυλικό σπίτι του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο Πόρτο Υδρα.

Σύμφωνα με το περιοδικό Χάι, το σπίτι πωλήθηκε αντί 140.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα σπίτι που χρειάζεται αρκετές επιδιορθώσεις. Ο νέος ιδιοκτήτης Έλληνας επιχειρηματίας, σκοπεύει να επαναφέρει την παλιά του αίγλη, μετατρέποντας το ξανά σε ένα πραγματικό στολίδι για τον οικισμό.

Το σπίτι δεν είχε κληρονομήσει ο γιος του ηθοποιού Γιάννης Παπαμιχαήλ αλλά ο αγαπημένος του ανιψιός και τα αδέλφια του.

Το σπίτι αυτό των 80 περίπου τ.μ., που εκτείνεται σε ένα οικόπεδο 250τ.μ, και αποτελείται από 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, 1 θέση πάρκινγκ, αποτέλεσε για πολλά χρόνια τον επίγειο παράδεισο του ηθοποιού. Εκεί, είχαν φιλοξενηθεί μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του θεάτρου και του κινηματογράφου. Σύμφωνα με το περιοδικό, ακόμη και το τελευταίο του βράδυ πριν τον προδώσει η καρδιά του, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ είχε καλέσει μερικούς φίλους του, έχοντας δίπλα του την τότε σύντροφο του Νάντια Μουρούζη.

Το σπίτι-παλάτι του Δημήτρη Παπαμιχαήλ είχε «μαραζώσει»
Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το σπίτι είναι αυτή της εγκατάλειψης, με ανθρώπους του οικισμού να υποστηρίζουν ότι δεν έχει καμία σχέση με την αίγλη που είχε όταν σε αυτό ζούσε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Πλέον ο καταπράσινος κήπος του έχει μαραζώσει, ενώ φύλλα και κλαδιά γεμίζουν τους χώρους μαζί με κάποια μπάζα από τον μισογκρεμισμένο φράχτη. Αυτή η εικόνα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το περιοδικό Χάι, προκαλεί θλίψη στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι δεν πιστεύουν πως ένα τέτοιο σπίτι αφέθηκε στο έλεος του χρόνου.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/zoi/dimitris-papamihail-allaxe-heria-spiti-porto-ydra