ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Εκνευρισμό προκάλεσε στην Άγκυρα αναφορά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο οποίος σε συνέντευξή του ανέφερε ότι «μόνο επιζήμιο θα είναι για την Τουρκία να επιχειρήσει να αξιοποιήσει καιροσκοπικά τη συγκυρία στην Ουκρανία και ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανέφερε: «Ενώ ο κόσμος είναι επικεντρωμένος στην τραγωδία που συμβαίνει στην Ουκρανία, ο φίλος μου ο Νίκος επικεντρώνεται στο μοναδικό του χόμπι: Δυσφήμιση της Τουρκίας σε οποιαδήποτε συνθήκη. Τέτοια αφοσίωση και τόση προσπάθεια για τέτοιες ανοησίες. Πόσο λυπηρό!».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εφημερίδα Παραπολιτικά, ο κ. Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ευελπιστώ ότι οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία θα οδηγήσουν την Τουρκία να αναλογιστεί τη σημασία που έχει η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και η εδραίωση πραγματικών συμμαχικών σχέσεων στην περιοχή. Από κάτι τέτοιο μόνο όφελος θα είχε ο τουρκικός λαός και η σημαντική μερίδα της τουρκική κοινωνίας που προσβλέπει και σήμερα στην ευρωπαϊκή της προοπτική».

Όπως προσθεσε, «από την άλλη πλευρά, μόνο επιζήμιο θα είναι για την Τουρκία να επιχειρήσει να αξιοποιήσει καιροσκοπικά αυτή τη συγκυρία και ενώ  η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων. Σε κάθε περίπτωση “έχουν γνώση οι φύλακες”. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι αποφασισμένη να προασπίσει την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

 

 

 

 

(ΠΗΓΗ : kathimerini.gr )